Cursussen

EFT
Kunstzinnige therapie
Tuinmeditatie ochtenden
Enneagram
Stressreductietraining
Psychodrama
Mindfulness


Cultuur/zingeving


[klik op de afbeelding voor een grotere weergave in pdf]

Kom Mee - Dansen aan zee
19-22 mei/1-4 juli 2016
i.s.m. Margreet Slee

Ons lichaam is als een energiebron, dat voortdurend verandert, wordt aangevuld en onuitputtelijk vernieuwend is. Alles in ons lijf heeft een functie. Wat een prachtig ingenieus systeem eigenlijk! Tussen ons hoofd en onze voeten liggen wel duizend nog niet verkende gebieden waarover ons kunnen blijven verwonderen… Hoe meer we aanwezig zijn in ons lijf, des te voller, intuïtiever, aandachtiger leven we. Het leven wordt als een stroom, een wonderbaarlijk geschenk.
Kom dansen, kom je verwonderen, kom je energie aanboren of aanvullen, volg die stroom! Je kunt deze dagen met ons dansen rondom dit thema.

Vier dagen om je met jezelf te verbinden, dansend, aan zee. Max. 10 personen.

Door te vertragen en je bewust te worden van je adem en je lichaam middels de 5 ritmes ga je steeds meer voelen van jezelf.
Je gaat je lichaam steeds meer bewonen.
Tijdens deze vier dagen nemen we je mee op een dansende reis. Geen pasjes, geen choreografie, maar wel steeds weer de aandacht voor jouw adem en beweging zoals die zich in het moment aandient. 5Ritmes is het instrument dat we gebruiken om het natuurlijke verloop van een proces, als een golf in de zee, te volgen in de beweging.

In al onze lichaamsdelen, tot op celniveau, bevindt zich geschiedenis, energie en beweging. We zullen tijdens deze dagen steeds opnieuw de deuren naar de ruimtes van het lichaam openzetten en de tijd nemen om ons gewaar te worden van onze lichaamsdelen. We onderzoeken achtereenvolgens persoonlijke ruimte, de grond energie onder je voeten, het levende vuur in je heupen, de tedere trillende en zachte energie van het hart, de vervulling en verstilling aan het eind van het proces. We vertragen, in goed gezelschap. Er is ruimte voor dans, creatieve reflectie en ontspanning. We dansen binnen en… buiten aan zee op het witte strand-zand.
Is er een thema dat in jouw leven speelt? Welkom. Jouw thema kan inspiratie zijn voor je dans en leiden tot een nieuwe beweging.

We zien er naar uit om je te ontmoeten!

Pauline van Hezik verzorgt de dans van de 5Ritmes en Margreet Slee biedt de creatieve reflectie tijdens deze vierdaagse.

Je kan bij ons beiden terecht voor meer informatie; www.5ritmes.com
Voor aanmelding, neem contact op met Margreet.

Locatie: Wissant, Noord-Frankrijk (vlakbij Calais, 3 uur rijden vanuit Zuid-Nederland)
Dag: Donderdag 19 - zondag 22 mei 2016 OF VRIJDAG 1 JULI - MAANDAG 4 JULI 2016
Tijden: WE STARTEN OP DE EERSTE DAG om 20 uur (welkom vanaf 16 uur) EN EINDIGEN na de lunch om 14 uur OP DE LAATSTE DAG

Jouw investering: €369 ALL IN (op basis van 2-persoonskamer) / €282 voor minima.

Pauline is gecertificeerd 5Ritmes® docent en aangesloten bij de 5Rhythms Teachers Association.


[klik op de afbeelding voor een grotere weergave in pdf]

03 juni 2015, 19:32 uit ouderenjournaal

Van 12 tot 14 juni organiseert psychiater Margreet Slee in het Franse Wissant een driedaagse schrijfworkshop met schrijfcoach Lia Hesemans. Lezen, schrijven, wandelen aan de Opaalkust.

Wissant is een verbastering van het Nederlandse woord Witsant, wit zand. In een grijs verleden werd in het authentieke vissersdorpje namelijk een oude vorm van het Vlaams gesproken en er is inderdaad een stuk ‘wit’ strand. In de vroege middeleeuwen was Wissant een belangrijke haven, die zowel in Dante’s “Divina Commedia” als in het “Chanson de Roland” vermeld wordt. Nu is het een rustig vissersplaatsje met slechts 1000 inwoners. Wissant ligt aan de Côte d’Opale, tussen de rotskapen van Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez in het Franse departement Pas-de-Calais.

Strandwandelingen
Op slechts een uurtje of drie rijden van Nederland is het een ideale plek voor iedereen die houdt van grote, rustige zandstranden met een actieve zee. Wandelaars en surfers. Psychiater Margreet Slee vonder een ruim en gezellig familiehuis, slechts 300 meter van zee. Ze kwam op het idee om hier kleinschalige schrijfworkshops te organiseren en die te combineren met strand- en dorpswandelingen.

Schrijfhobby
Een schot in de roos, want veel ouderen hebben na een druk leven nu de tijd om zich op hun schrijfhobby te storten. Free lance eindredacteur en schrijfcoach Lia Hesemans verstrekt de deelnemers associatieve en beeldende schrijfopdrachten. Ze reikt ook vormen aan voor het schrijven van korte gedichten. Teksten kunnen met elkaar worden gedeeld of voorgedragen. Zonder verplichting in een sfeer van ontspanning en gemoedelijkheid.

Inspirerend
Margreet Slee: “De omgeving is zo inspirerend. De zee, het strand, de krijtrotsen en het achterland. Voor mij de ultieme plek om je zintuigen open te stellen. Je laat de zee weerspiegelen wat er in je leeft. In mijn huis is ook een leestafel aanwezig met interessante boeken, kaarten en dichtbundels. Dat is een extra inspiratiebron. Deelnemers hoeven trouwens voor mij helemaal geen schrijfervaring te hebben. Het creatieve proces staat voorop.”

Aanmelden
De workshop is bedoeld voor iedereen die van schrijven en gezelligheid houdt. De kosten bedragen € 295, inclusief verblijf en maaltijden. Margreet Slee biedt naast ‘Schrijven aan zee’ nog een groot aantal andere workshops en cursussen. In Nederland en Frankrijk. Een overzicht vindt u op vrouwelijkepsychiater.nl. Wilt u zich aanmelden voor ‘Schrijven aan zee’ kunt u Margreet Slee bereiken via telefoonnummer 06 21 19 61 00. Een mailtje kan ook: mslee@xs4all.nl.

http:/ouderenjournaal.nl/n-brabant/2015/06/03/schrijven-aan-zee/

Vrouwelijke psychiaterDe Gijzel 28a5268 CNHelvoirt0411 - 645015info@vrouwelijkepsychiater.nl